Če želimo kar najbolje poskrbeti za svoje zobe, pridejo v poštev predvsem rešitve, ki ponujajo trajen rezultat. To velja za različne posege, pri katerih želimo doseči boljše stanje zobovja, še najbolj očitno pa pri večjih posegih, ki vključujejo uporabo različnih storitev in izdelkov.

Med najbolj značilnimi trajnimi rešitvami so ortodontski posegi, ki se izvajajo pri preoblikovanju zobovja. Najboljši učinek praviloma ponuja fiksni zobni aparat, ki je prav zaradi tega tudi zelo priljubljena izbira. Gre za opcijo, ki na dolgi rok ponuja neprekosljive rezultate. Že res, da je fiksni zobni aparat v izhodišču nekoliko neroden, včasih pa se soočamo tudi z relativno visoko ceno, če se odločimo za samoplačniške storitve, a na dolgi rok gre vsekakor za tisto opcijo, ki ponuja najbolj prepričljiv učinek. Še posebej to velja v primeru, da se fiksni zobni aparat uporabi pri otroku ali mladostniku, takrat je možno že z majhnimi prilagoditvami doseči zelo dober trajni rezultat.

A tudi pri drugih dentalnih izdelkih moramo biti pozorni na to, da ponujajo dobre trajne rezultate. To recimo velja še za zobni implantat, ki ima v tem oziru zelo pomembno nalogo. Ne moremo si predstavljati zadovoljstva v primeru, da zobni implantat svojega dela ne opravlja brezhibno in zanesljivo skozi dolga leta. Gre za vsadek, ki skrbi za zanesljivo namestitev protetičnih izdelkov. Tako je zobni implantat zelo vsestranska rešitev, ki se tudi dejansko uporablja pri celi vrsti zahtevnejših in manj zahtevnih posegov, predvsem za nadomeščanje posameznih zob. V vsakem primeru ima implantat izjemno pomembno nalogo, ki je ne smemo prepustiti naključju – splača se izbrati kakovostne vsadke, tudi če je za to potrebno doplačilo. Dober zobni implantat ponuja odlično izkušnjo na dolgi rok, kar je pri takšnih izdelkih še posebej pomembno. Vsadek namreč trajno ostane na svojem mestu in skozi čas opravlja svoje delo. Za protetične nadomestke je kakovost vsadka ključnega pomena.

Categories: splošno