Čeprav imamo za čiščenje stanovanja na voljo cel arzenal naprav in pripomočkov, potrebujemo le nekaj izdelkov, če so ti seveda dovolj zmogljivi in priročni, da jih lahko dejansko uporabimo v boju proti običajnim izzivom pri vsakdanjem čiščenju notranjih prostorov. Morda se splača zgledovati po profesionalcih – oni namreč dobro vedo, katere rešitve se v takšnem okolju najbolje obnesejo.

Pomislimo recimo na čiščenje hotelskih sob, ki po izzivih pri čiščenju primerljive s stanovanji. Za te je pravo orodje industrijski sesalec, ki učinkovito opravi s preprogami, pa tudi s ploščicami in drugimi trdimi podlagami. Industrijski sesalec je vsestransko uporaben za sesanje tal, v primerjavi z izdelki, ki so prilagojeni uporabi v običajnem gospodinjstvu, pa pogosto niti nima kakšnih posebnih prednosti, je le bolj robusten, zanesljiv in morda bolj zmogljiv. Vsekakor pa nakazuje na to, da je uporaba sesalca smiselna odločitev v boju proti nečistoči v lastnem domu. Seveda bi se tudi v takšnem okolju najbolje obnesel industrijski sesalec, a na srečo so na voljo mnogi primerljivi izdelki, ki so bolj prilagojeni manj zahtevnim uporabnikom.

Za čiščenje drugih površin pa je idealna izbira parni čistilnik. Ta je zelo vsestranski in zmore očistiti praktično vse površine, ki jih ne moremo obdelati s sesalcem. Za nameček je parni čistilnik primeren za čiščenje občutljivih materialov, ki jih ne smemo izpostavljati čistilom ali večjim mehanskim obremenitvam – čiščenje s paro je dokaj nežno, a vseeno presenetljivo učinkovito. S tem pa že opravimo skoraj vse, kar je potrebno pri čiščenju notranjih prostorov. Sesalnik in parni čistilnik sta odlična kombinacija za večino opravil. Seveda se lahko poslužimo tudi metle in krpe, pri kakšnem generalnem čiščenju pa izkoristimo še prednosti nekaterih specifičnih naprav, na primer čistilcev oken. Če k temu dodamo še visokotlačni čistilec za čiščenje okolice, imamo že popolno zbirko pripomočkov za vzdrževanje higiene in čistoče domačega gospodinjstva.

Categories: Drugo