Pri raznih opravilih na prostem se pogosto najbolje obnesejo specializirani pripomočki, ki jih imamo na voljo v zelo pestri ponudbi številnih proizvajalcev. Včasih pa so bistveno bolj primerna izbira vsestranske naprave, ki lahko kar same poskrbijo za številne zahtevne opravke, in to z odličnimi rezultati. Pri delu na prostem imamo kar nekaj takšnih primerov.

Košnja trave

Omenimo košnjo trave, ki pogosto postavlja velik izziv. Niso zahtevne le tiste parcele, ki se jih moramo s primerno opremo lotiti zaradi velikih dimenzij. Prav tako zahtevne so lahko manjše površine, ki postavljajo druge ovire. Tako se lahko odlično obnesejo okretne nahrbtne kosilnice, s katerimi se lahko lotimo vseh izzivov na manjših površinah. Nahrbtne kosilnice so idealne za delo okoli domače hiše, pa tudi za razne druge opravke, ki jih imamo s košnjo trave tam, kjer naletimo na različne ovire. Tudi na večjih površinam običajno ne moremo vsega opraviti z veliko sedežno kosilnico ali kmetijsko mehanizacijo, pogosto so nahrbtne kosilnice v veliko pomoč. To je namreč vsestranska oprema, ki bo pri delu na prostem zelo koristila.

Delo z lesom

Še bolj pomembna je kakovostna oprema za delo z lesom. Pri tem seveda izstopa motorna žaga, s katero se lahko lotimo praktično vsakega opravila. Dobra žaga se dobro znajde v vsakem okolju, tako pri obrezovanju sadnega drevja in oblikovanju okrasnih rastlin kot pri podiranju dreves in rezanju debelih vej. Vsestranska motorna žaga je nujna oprema za vsakogar, ki se loteva kakšnega dela na prostem. Prej ali slej se namreč srečamo s podrastjo in grmičevjem, z vejami in drugimi vsiljivci, prav tako pa moramo kakovostno opremo uporabiti pri pripravi drv in drugem delu z lesom. Za veliko opravkov lahko poskrbi kar ena motorna žaga, pogosto pa je dobro imeti pri roki dve – eno majhno in lahko za splošno uporabo ter zmogljivejšo za zahtevnejše izzive.

Categories: splošno