Za domače čiščenje ne potrebujemo posebnih čistilnih pripomočkov, nekaj kosov opreme pa le moramo izbrati. Najbolje je posegati po vsestranskih napravah, ki nudijo več funkcij, če se te seveda tudi v praksi dobro izkažejo. Za takšno napravo ni težko odšteti nekaj več denarja, je pa treba izbrati prave izdelke.

Za zelo vsestranske se izkažejo parni čistilci, cena pa je dokaj dostopna tudi za domače uporabnike. Parno čiščenje pride v poštev v praktično vseh prostorih stanovanja, izkaže pa se z odličnimi rezultati. Nič čudnega, da so med najbolj priljubljenimi napravami za čiščenje v takšnem okolju ravno parni čistilci. Cena je le pika na i drugim odlikam, ki jih te naprave nudijo. Najbolj bodo uporabniki zadovoljni z učinkovitim čiščenjem trdih površin, predvsem ploščic v kuhinji in kopalnici, parno čiščenje pa je učinkovito tudi za čiščenje sedežnih garnitur in drugih mehkih materialov. Tudi za čiščenje avta pridejo v poštev določeni parni čistilci, cena pa je za parno čiščenje lahko celo nižja kot za nakup raznih specializiranih sredstev in pripomočkov, ki v končni fazi ponujajo isti učinek.

Še ena zelo uporabna vsestranska naprava za domače čiščenje je mokro suhi sesalnik. Tudi ta se odlično izkaže pri raznih izzivih in na praktično vseh površinah v stanovanju. Za razliko od običajnega sesalnika ponuja mokro suhi sesalnik tudi funkcijo mokrega čiščenja, torej bo poleg smeti in prahu učinkovito opravil tudi z madeži in umazanijo. Poleg tega takšen sesalnik verjetno ponuja tudi funkcijo učinkovitega brisanja oziroma sušenja, da je delo res v celoti opravljeno. Seveda ni vsak mokro suhi sesalnik enako učinkovit, bo pa dobra naprava te vrste prišla še kako prav pri domačem čiščenju. Pravzaprav lahko mokro suhi sesalnik kar sam prevzame večino dela pri čiščenju po stanovanjskih prostorih, še posebej pri rednem čiščenju, s katerim vzdržujemo urejenost stanovanja.

Categories: Drugo